12. 5. 2012

Sfäär

Sfäär predstavuje symbiózu viacerých pojmov: reštaurácia, obchod, showroom, miesto stretávania sa miestných obyvateľov a návštevníkov. A čo je pohodlnejšie ako reštaurácia a obchod priamo vedľa seba? Možno povedať, že táto kombinácia vyčnieva od obyčajných pubov, veľkých nákupnych centier, či módnych butikov. A práve toto útulné miesto nájdete v centre estónskeho hlavného mesta Tallin. 

Dizajn i kuchyňa sa drží severského štýlu, najmä estóskeho. Menu pozostáva z viacero lákavých pokrmov a pôsobivého výberu vín.  Obchod pre zmenu ponúka moderné a elegantné produkty pre ľudí, ktorí ocenia individuálnosť, kvalitu a jednoduchosť. Nájdete tu odevy a obuv kvalitných značiek, doplnky ale i knihy, časopisy, nahrávky, či dokonca vintage nábytok.

Spojenie reštaurácie s butikom sa v poslednej dobe stáva trendom hlavne v škandinávskych krajinách. Samotný interiér bol vytvorený miešaním starého s novým. Staré tehlové steny natreté nabielo s ponechanou štruktúrou a reliéfom stien.  Jednoduché biele police sú v kontraste s hnedými "sovietskými" skriňami a komodami. Mnohé rastliny v kvetináčoch a rezané kvety vo vázach dopĺňajú celkovú sviežosť a útulňosť priestoru. 

Návrh: Kristiine Lõuk




 












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára